Gøy med spillvenner:-)

Publisert: september 8, 2010 i Spill
Stikkord:, ,

Jeg ligger etter med skolearbeidet for tiden. Grunnen er at jeg i helgen var på Real Life Guild Meeting med de jeg spiller med i Guildet Noctivagus. Man kan jo også se det som en studietur i virkningen av deltagelse i sosiale media;-)
Det var en travel og utrolig hyggelig helg sammen med venner fra 5 forskjellige  land. Jeg hadde bare truffet to av dem fra før, men det var som om vi alltid hadde vært bestevenner. Praten gikk livlig og vi hadde det kjempegøy! Blandt oss som er i vår andre ungdom tror jeg det ikke er så mange som forstår verdien av spill som sosial media arena.
Det er heller ikke mange av oss som vet hvordan det er å spille et online spill som ikke er tetris, diamonds eller bubbels…. For meg er det veldig givende. Jeg har blitt kjent med utrolig flotte mennesker jeg aldri ellers hadde kjent og som jeg, etter samfunnets restriksjoner, ikke egentlig kan være bestevenner med. Og jeg har det utrolig gøy med spillet og med de jeg spiller sammen med. Å møte dem i virkeligheten forsterker båndene og gjør det ennå mer morsomt å spille med dem.
Tiden jeg før brukte til å kjede meg foran tv blir nå brukt i sosialt samspill med andre. Latteren sitter løst! Kan det være bedre?
kommentarer
 1. inger urdal sier:

  Hei Vibeke,
  jeg synes det er interessant å lese at du spiller World of Warcraft, jeg trodde det var flest unge gutter som spiller dette. Hva er motivasjonen til spilling foruten at du «treffer» andre spillere, du sier vennskap og ha det gøy, men jeg føler det er noe mer, men hva? Vennskap og moro har du sikkert på andre arenaer også.

  • villeple sier:

   Hei Inger! Tusen takk for spørsmålet! Jeg så plutselig at jeg ikke hadde svart deg. Hva som er motivasjonen for spilling er jammen ikke helt lett å svare på. Jeg tror det delvis er at det appellerer til min glede over å løse gåter og problemer. Og så er det alltid noen nytt man skal prøve ut. Å spille slike online spill er ikke for alle. Man trenger kunnskap, kreativitet og en viss tålmodighet. Men det er nok det sosiale som gjør det såpass engasjerende over tid. Kombinasjonen av spillet sammen med det at man spiller sammen med andre mens man fremdeles er hjemme i sitt eget hjem. For meg passer det veldig godt. Jeg liker veldig godt å være sosial men det er ikke alltid jeg kan gå ut om kvelden. Og vi snakker sammen mye på spillet så du blir godt kjentover tid med de man spiller med. En av de jeg traff på Guild treffet sa at hun så oss som sin utvidede familie. Det er kan skje ikke så rart. Vi treffer hverandre på nett nesten hver dag. Vi vet de små tingene som at du ikke kommer i morgen fordi du skal til svigermor på middag, eller at katten din er syk. Ingen viktig informasjon, men likevel viktig for å føle deg sett. Og vi er flinke til å si hyggelige ting til hverandre. Samtidig spiller vi sammen enten i grupper på 5, 10 eller 25 der alle må klare sin oppgave i samspillet med de andre for at vi skal klare oppgaven og få premiene. Så vi opplever også mye sammen.

   Jeg vet ikke om du ble noe klokere. Jeg skrev et lite stykke etter at kontoen min ble hacket i sommer. Den gir deg kanskje en liten følelse av hvor viktig spillet og spillvennene er for meg.

   • inger urdal sier:

    Hei Villeple,
    Jo, jeg ble litt klokere.. det er alltid interessant å høre hvilken motivasjon man har for å gå dypt inn i en aktivitet. Min sønn på 18 år spilte dette spillet frem til i fjor, og det var noenlunde de samme tankene som du beskriver om problemløsning og kreativitet, han hadde om spillet. Problemet for han var at dette etter hvert ble viktigere enn annet sosialt liv. Han erkjente dette og valgte å slutte å spille. Det gjorde meg glad, selv om jeg vet han hadde mye glede av spillingen.

 2. […] dette med dataspill, så har villeple noen fine betraktninger om […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s