Norges hotteste blogger

Publisert: september 17, 2010 i Blogg, Sosiale Medier

Jeg er på grensen til deprimert! Jeg har sett på norges mest leste blogger og det er så ufattelig kjedelig! OK jeg provoserer litt her. Men hvordan kan så mange mennesker ha lyst til å lese om unge jenters dagligliv hver dag? Hva er det som gjør at disse bloggene blir så populære? Felles for alle dem som ligger øverst på Blogglisten.no, en nettside eid av Mediehuset Nettavisen som publiserer lister over de mest populære bloggene og bloggpostene, er unge jenteblogger.
De populære bloggerne er blonde, pene og egentlig alminnelige. Hva er det som gjør dem så populære?

La oss kikke på listen over de 10 øverste i dag 17. september 2010:

1. Voe – http://voe.blogg.no

2. Fotballfrue – http://fotballfrue.no/

3. Flinke Piker – http://www.flinkepiker.org/

4. Julia Nyland – http://julianyl.blogg.no/

5. Ida Wulff – http://www.idawulff.com

6. Ulrikke Lund – http://ulrikkelunds.blogg.no/

7. Living doll – http://livingdoll.blogg.no/

8. Nette Nestea http://nettenestea.com/

9. Annais http://annais.blogg.no/

10. Linnéa http://www.linniiie.com/

Jeg skal gruble på dette i helgen og skrive svaret her. Lese mer i disse bloggene og se om jeg finner noen svar. Men nå må jeg skynde meg å kle meg og sminke meg fordi jeg skal på Digitalkulturfagets 25 års jubileumslunch. (ooops ble jeg påvirket av rosablogglesing???)

PS. Du kan selv registrere bloggen din på Blogglisten.no og kanskje er du en dag på topp 100 listen.

kommentarer
 1. bokskap sier:

  Trakk godt på smilebåndet her! Kanskje bloggene til de jentene er så lettleste at det er mest for underholdningsverdiens skyld at de er blitt så populære? Det hadde vært spennende å vite om det er flest jenter/kvinner som leser bloggene til de unge jentebloggerne, eller om det faktisk er mange menn som også gjør det.

  Jeg merker forresten at det er MYE artigere å lese bloggposter, hvor forfatteren er synlig. Sånn som da du skrev «nå må jeg skynde meg å kle meg og sminke meg (…) (ooops ble jeg påvirket av rosablogglesing???). Den setningen likte jeg veldig bra i blogginnlegget ditt! Slike personlige og litt morsomme utsagn i et blogginnlegg letter på stemningen – det blir artig å lese! Er spent på hva svaret ditt blir etter grublingen din i helgen!

  PS: Håper du rakk Daimkaken på jubileumslunsjen! God helg! 🙂

 2. Jill sier:

  Ja, nettopp – det er kun de som er registrert som kommer på listen. Er du registrert? Spørs om noen av de «seriøse» bloggene er registrert. Jeg lurer på om blogg.no kanskje automatisk registrerer sine blogger der? Det ville forklart overvekten av blogg.no-blogger – og blogg.no er jo lagt opp for rosabloggerne.

  Men det kan også godt hende at de faktisk er de mest populære bloggene?

 3. villeple sier:

  Jeg tror dere er inne på noe vesentlig. Bloggene er lettleste og raske å lese. Sønnen min kalte det Hotell Cæsar eller Se og Hør på blogg. Det er drama, gratis, raskt og lett. Det er underholdning. Du trenger ikke tenke. Kanskje er det også noe dragning i det at du tror du blir kjent med personen? Mange ganger tenker jeg at webben er vårt nye lokalsamfunn. Det er der vi treffes som vi før gjorde på landhandelen. «Alle vet alt om alle». Det er til en viss grad et bedrag i det at sosiale medier er det nye møtestedet, men samtidig er det noe virkelig i det. Facebook synes jeg er et godt eksempel på et møtested som minner om lanhandelen og praten over gerdet. Det du gjør og sier blir sett av mange og «sladderen» går. Vi utveksler opplysninger og følger med hverandre. Og er vi for lenge borte oppfordrer jammen Facebook oss til å ta kontakt. Men gir bloggene oss større mulighet til å iscenesette sladderen som går om oss selv? Er det det disse unge blonde damene gjør?

  Jill -jeg tror de faktisk er populære men jeg tror og ikke alle blogger er på listen. Og er du ikke på listen så er din trafikk ikke registrert. Men det er ikke sikkert de som ikke er på listen ville ha klart å hevde seg.

  Jeg skulle gjerne sett profilen over hvem som leser disse bloggene jeg også!

  Daimkaken var riktig god og lunchen var koselig og faktisk litt lærerik. Greit å kjenne til historien til det faget man studerer!

 4. […] har jeg skrevet litt om norges mest leste blogger – ihvertfall i henhold til blogglisten.no. Jeg har lest og grublet over dette fenomenet av […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s