Røde Kors i sosiale medier

Publisert: september 27, 2010 i Sosiale Medier
Stikkord:, , , , ,

Røde Kors i sosiale medier

Vi fikk som oppgave å se på hvordan organisasjonen Røde Kors er representert i sosiale medier. Til dette brukte vi de redskaper som nettet gir oss til å søke etter opplysninger.

Først gjorde jeg et enkelt google søk.  Det ledet meg til webstedet til Røde Kors Norge. Her fant jeg, etter å ha lett litt, knapper til å følge Røde Kors på Facebook og Twitter. De var plassert langt nede på siden så man måtte rulle et stykke nedover siden for å se dem. Det ville vært en fordel å plassere dem helt øverst på siden for å få flere til å se dem.

Det falt seg da naturlig å besøke Røde Kors sin Facebook side. Dette er en aktiv brukt side der det foregår debatt og det legges ut informasjon fortløpende. Den virker ryddig og grei på grunn av at den inneholder mye opplysninger om Røde Kors og organisasjonens arbeid.

Røde Kors sin bruk av Twitter synes ikke å være fullt så god. Den siste posten der er tre uker gammel. I tillegg ser vi at Røde Kors ikke følger tilbake sine følgere. Det gir en følelse av en enveis kommunikasjon fra Røde Kors. Mens Facebook siden er stedet for debatt synes ikke Twitter å invitere like mye til det. Her er det potensial for forbedringer.

Søker man i søkemotorer etter Røde kors får man mange treff. Vi finner Røde Kors Feltblogg som skriver om arbeid ute i felten både nasjonalt og internasjonalt. En god og innholdsrik blogg. Men vi finner også blogger som lokallag skriver. Her er noen eksempler på offisielle blogger:

Lærdal Røde Kors

Drangedal Røde Kors

Trondheim Røde Kors Ungdom

Og her er noen enkeltmennesker som skriver bloggposter om sitt arbeid:

Tanje

Kikki

Vi finner også bilder knyttet til Røde kors på sosiale medier som Flikr , Picasa og YouTube

Der finnes ogs omtaler av Røde kors i sosiale medier. Thomas Moen har for eksempel hjulpet Røde Kors i å komme i kontakt med bloggere for at de skal omtale deres arbeid. Har Voe blitt kontaktet kanskje?

Alt i alt synes det å være bare positive omtaler av Røde Kors i sosiale medier. Det er tydelig at røde kors arbeider med å utvide sin bruk av, og representasjon i sosiale medier. Jeg tror at det de vil tjene mest på er i større grad å gå i dialog med mennesker både på Facebook og Twitter. Røde kors ønsker å engasjere mennesker i sitt arbeid. Det skjer lettere gjennom dialog enn enveis kommunikasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s