Om sosiale medier og sykdom

Publisert: oktober 10, 2010 i Sosiale Medier
Stikkord:,

Når jeg traff Kristine første gang syntes jeg hun var en svært vakker sunn og frisk jente. Jeg kunne aldri ha tenkt meg at hun hadde en sykdom. Så jeg ble veldig overasket da hun fortalte meg at hun skulle lage prosjekt om fordøyelsessykdommer. Men jeg synes det er veldig flott at hun gjør det! Selv har jeg også en kronisk sykdom, men som jeg svært skjelden snakker om. Og jeg har fått erfare viktigheten av slike nettsider.

Da jeg var 30 år fikk jeg en influensa som gikk til hode på meg, bokstavelig talt. Jeg ble syk en nyttårsaften og første nyttårsdag kunne jeg ikke snakke normalt lengre. Av legene fikk jeg vite at jeg hadde en virusbetennelse i hjernen. 12 grusome dager med mye smerter ble tilbrakt på sykehuset før jeg ble sendt hjem med beskjeden om at om en måneds tid ville jeg være helt som normal igjen. Det ble jeg ikke. Sykdommen forandret livet mitt fulstendig og er grunnen til at jeg studerer digital kultur istedet for å jobbe. Jeg har gode og dårlige perioder og noen ganger går studiene som en lek, mens andre ganger er det bare å vente til hodepinenperioden lettner. Så min produksjon blir av og til litt ujevn;-)

Men jeg klager ikke for jeg var heldig! Jeg kan snakke, og jeg fikk ingen andre men enn at jeg har evig hodepine og litt konsentrasjons og besluttningsproblemer når jeg blir sliten og stresset. Men hvordan vet jeg at jeg var heldig? Jeg har aldri, selv om jeg har spurt mye, fått særlig opplysninger om ettervirkninger etter hjernebetennelse av helsevesenet. Men da jeg skulle ha mitt tredje barn søkte jeg på internett etter opplysninger om Ecephalitis (hjernebetennelse) og graviditet. Da kom jeg over denne nettsiden i England. Det var første gang jeg fikk svar på om de plagene jeg hadde var på grunn av hjernebetennelsen. Og det var de. Når jeg leste de forskjellige historiene på den nettsiden priste jeg meg lykkelig over at mine problemer tross alt var små. Men det gjorde stor forskjell for meg å endelig få bekrefte at de problemene jeg hadde var på grunn av sykdomen. Og at jeg ikke var alene om dem. Derfor synes jeg det er en flott ting det Kristine gjør! Synes ikke du også?

Men å snakke om sykdom på nettet er kanskje ikke udelt positivt.  Holly har gode refleksjoner over emnet.

kommentarer
  1. enitsirk1 sier:

    Tusen takk for flotte ord 🙂 men synes virkelig at din sykdomshistorie er av et litt annet kaliber enn min! Selv om jeg også har hatt noen aha-opplevelser. Som du skriver så er det utrolig viktig å kunne få den informasjonen man trenger, men i mange tilfeller får man ikke det. Det som var mitt problem var at jeg ikke ble tatt på alvor hos legene, helt til en lege tok «mot» til seg og tok en blodprøve av meg. Da var det hvertfall noen andre som fikk seg en aha-opplevelse.

    Av og til tenker jeg at man skal være heldig at man er så bra som man er, for både du og jeg kunne vært mye verre enn det vi er. Det er jo et lyspunkt i hverdagen! 🙂

    Stå på videre Vibeke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s